Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tips om rånare på flykt

Annons

Hur mycket pengar som bankrånarna kom över finns det ingen uppgift om och bankens säkerhetsansvarige Christer Svensson från Gävle vägrar att lämna några uppgifter om detta. Men det torde röra sig om en ganska stor summa, enligt vad tidningen erfar.

- Det enda vi i dagsläget kan säga är att vi arbetar intensivt med de många bra uppslag vi har och utredningen befinner sig just nu i ett mycket känsligt läge, säger Hans-Petter Paulsen.

Detta kan kanske tydas som att det finns misstankar riktade åt visst håll och ett eventuellt gripande kan vara aktuellt av misstänkta rånare.

Men på den frågan ger Paulsen inget svar.

Den mörka BMW:n, som man tror kan vara en flyktbil, som hittades efter en skogsbilväg i Husom i Lima på onsdagskvällen är naturligtvis mycket intressant men de ansvariga för utredningen vill inte i dagsläget gå ut med bild på bilen.

Även under torsdagen kom det in en del mycket intressanta tips och polisen är heller inte låst vid att det var bara två rånare. Det kan ha varit ytterligare medhjälpare utanför banken utöver de två som utförde det brutala rånet där de två i bankpersonalen bakbands.

De andra fordon som varit intressanta i jakten efter bankrånarna är fortfarande med i bilden. Men inget annat fordon än den övergivna BMW:n som tidigare (för ett par månader sedan) stals i Södertälje har hittats.

Den tekniska undersökningen på platsen avslutades under onsdagskvällen, men från den har man ännu inte fått något resultat.

Det kan i sammanhanget nämnas att banken åter var öppen på torsdagen och den rånade personalen fanns på plats, men hade hjälp av extrainkallad personal.

Bankens säkerhetsansvarige Christer Svensson uppger också att man kommer att få krishjälp. Men han bedömer i dagsläget att de båda som arbetade vid rånet har tagit händelsen med fattning.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons