Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många talangfulla studenter i Malung

Annons

Avslutningsdagen inleddes för en del med champagnefrukost. Sedan var det fotografering, avslutning i kyrkan, studentlunch och därefter det festliga tåget med paradorkester från skolan in till Grönlandsparken där anhöriga väntade med sina hyllningar. Därefter fortsatte festen på olika håll och sätt till långt inpå natten.

Programmet i Grönlandsparken leddes lärarkollegorna Anna Martinsson och Peter Isaksson. Klassvis fick studenterna visa upp sig på scenen och hålla egna små shower innan det var dags för studentsången och hyllningarna.

Under avslutningsdagen hade skolan riktat extra uppmärksamhet mot några särskilt förtjänta studenter. Anna Dahlén, Malung, har gått treåriga naturvetenskapliga programmet och gjort det så bra att hon hade högsta betyg, MVG, i samtliga ämnen.

- Fysik och matte är mina favoritämnen. Men nu ska jag ta ett sabbatsår från studierna. Jag ska sommarjobba, kanske resa litet sedan och under tiden fundera på vad jag ska fortsätta med, sa en glad Anna.

Branschpris fick bästa byggeleven Emil Klingstam och bästa eleven på elprogrammet Anders Helmersson. Alpina gymnasiet kunde också peka på flera framgångsrika elever. Bland annat har Tobias Karlsson i snowboard och Jesper Sundberg i utförsåkning tagit SM-guld. Men rekordtjejen alla kategorier genom tiderna är alpina gymnasiets Frida Hansdotter, som kommer från Norberg. Hon tog hela fem guld vid vinterns alpina SM för äldre juniorer, en bragd som till och med slår gamla Malungseleven Pernilla Wiberg vid motsvarande ålder. Vad det blev av Pernilla senare vet vi. Vad månde bliva av Frida?

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons