Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många stöder Sundbornsgården

Annons

Styrelsen för Sundbornsgården jobbar hårt för att få verksamheten att gå ihop. Efter nedläggningsryktena har man fått många stödmänniskor i Sundborn, Falun och stiftet.

- Folk är berörda och det känns som om gården måste drivas vidare, säger Petter Svärd. Vi får mycket stöd, men sedan behövs det pengar också.

Sundbornsgården drivs av en stiftelse där Svärd är ordförande. På gården bedrivs bland annat konfirmandundervisning under sommaren. Krisen uppstod när Västerås stift sade nej till ett bidrag i miljonklassen.

- Men vi hotas ju inte av konkurs, ingenting tyder på att gården kommer att tvingas stänga inom den närmaste tiden. Det som måste åtgärdas är avloppet, det kräver kommunen, säger Petter Svärd.

I onsdags hade gårdens styrelse möte. Man beslutade att undersöka olika möjligheter att samarbeta, få bidrag och/eller förändra verksamheten för att få den att gå ihop ekonomiskt. Styrelsen har också utsett en mindre arbetsgrupp för fortsatt dialog med kyrkonämnden i Falu kyrkliga samfällighet.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons