Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många skidbragder trots snöbrist

Annons

Säsongen har väl inte bjudit på de allra bästa förutsättningarna. Men när Malungs IF:s skidsektion nyligen arrangerade avslutningsfest fanns det en hel del värt att premiera.

- Det har varit en besvärlig vinter, konstaterade klubbens Sten-Inge Eriksson inledningsvis.

Den rekordvarma vintern har vållat stora problem och ett tag var Skinnarloppet i farozonen. Det kunde dock lotsas i hamn och genomföras under skapliga förhållanden, mycket tack vare en stark klubbinsats.

Tränings- och tävlingsmöjligheterna kunde varit bättre för klubbens aktiva men en och annan god insats under klubbens färger har dock åstadkommits. Ungdoms-SM såg stafettbrons till klubben via trion Hanna Nilsson, Kristina Lycke och Helene Sandbäck.

Hanna Nilsson och Helene Sandbäck bärgade varsitt brons i USM-sprinten. Skicrossens Jenny Landström tog ett individuellt silver och var också en kugge i Dalarnas segerlag i Kalle Anka-finalens stafett. Nämnas ska också Daniel Fagerlunds mycket fina fjärdeplats vid junior-SM.

Till det ska läggas sju guld och fem silver vid DM i Särna samt ett silver och ett brons i Svealandsmästerskapen.

Det finns alltså potential inför framtiden.

- Vi har många bra och lovande ungdomar som vi kan ställa förhoppningar på inför nästa säsong, menade Sten-Inge Eriksson.

På lite längre sikt finns än bredare visioner.

- Drömmen är ju att vi på sikt ska få en trupp som håller hög nationell nivå, berättade Sten-Inge Eriksson.

Klubben kunde också notera en positiv utveckling när det gäller ekonomin. Svackan från 2003 har vänts i balans under fjolåret men det är önskvärt att höja kapitalet.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons