Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många på kalaset - trots vädret

Annons

Trots regn och rusk, blev årets Falukalas en succé.

Över 12 000 fanns ute på stan under de fem festdagarna och för att se artisterna på Stora torget.

- Vi hade verkligen vädret emot oss, men trots det måste jag säga att Falukalaset blev precis så lyckat som vi hade räknat med, säger Anika Gyllenhammar, centrumledare och ansvarig för kalasdagarna.

- Jag måste ge Faluborna en eloge för att så många vågade ge sig ut i regnet, säger Anika.

- Det roliga är att det är sådan blandning i publiken. Både unga och gamla kommer ner på stan för att umgås och trivas, säger Anika Gyllenhammar.

Mest folk var det under fredagskvällen med ungdoms-idolen Darin på scen, då var torget "knökfullt", minst 5 000-6000 människor var det, säger de som räknat, lite mindre var publikhavet under Lill-Babs framträdande.

Men alla var inte lika nöjda med årets Falukalas.

För knallarna och tivolifolket blev det ett bakslag. Vädret skrämde bort köplusten och karusellåkande. Även restaurangerna i stan hade hoppats på bättre fart.

Men trots vädret, är Anika Gyllenhammar nöjd med årets Falukalas.

- Det känns bra att kunna bjuda Faluborna på en gatufest med gratis uppträdande av kända artister, vilken stad kan skryta med det?

- Falukalaset är ju till för att öka trivseln i stan, öka tillväxten och få folk att flytta hit, vi är glada att sponsorerna, ett 30-tal till antalet ställer upp och bjuder Faluborna på detta, säger Anika Gyllenhammar, nöjd festivalarrangör.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons