Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många och kloka synpunkter om kyrkan

Annons

Vad vill Nåsborna med sin kyrka och församling? Det fick de möjlighet att diskutera i tisdags kväll och en hel del synpunkter lämnades. Utifrån vad Nåsborna tycker ska en ny församlingsinstruktion tas fram.

Med händelserna i Knutby i färskt minne uppmanade komminister Camilla Strömberg sina församlingsbor att inte släppa ifrån sig ansvaret och rätta in sig efter någon stark ledare.

- Jag ska lyssna på vad folk säger, förklarar hon.

93 procent av Nåsborna är medlemmar i Svenska kyrkan så de är många som kan ha synpunkter på församlingens arbete. Till den första församlingsaftonen i tisdags kväll kom tolv personer. Det ska bli två till sådana träffar i vår.

Deltagarna delades upp i tre grupper som diskuterade församlingsarbetet. De lämnade synpunkter på att det ska vara gudstjänst varje vecka men att det gärna får vara olika gudstjänster som exempelvis meditationsgudstjänster, musikgudstjänser och sinnesrogudstjänster.

- Kyrkan ska ge möjlighet till avslappning, stillhet och ro, tyckte någon.

Andra synpunkter gällde predikningarna som inte får vara för högtravande. Prästen bör använda ett språk som folk förstår och dessutom anknyta till vardagliga situationer.

På tal om språket konstaterade Camilla att mycket i kyrkan handlar om Gud som han.

- Vi ska inte dyvla in Gud i ett hörn, vi kan aldrig fånga honom helt och hållet, förklarar hon.

Både Camilla Strömberg och kyrkväktaren Göran Hansson tyckte att tisdagskvällens sammankomst var bra och stimulerande.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons