Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nya tips om Malinfallet

Annons

Privatpersoner kommer med många olika uppslag och teorier som de hoppas ska vara till hjälp i det fortsatta utredningsarbetet.

Utgångsläget är dock fortfarande att 45-åringen, som enligt egna utsagor var ute på biltur med flickan samma natt som hon försvann, kan misstänkas ha bragt henne om livet.

Detta trots att indicierna bedömdes så svaga att åklagaren inte kunde begära honom häktad.

- Det finns inga ytterligare personer som är misstänkta, säger kommissarie Bo Persson, presstalesman hos polisen i Borlänge.

- Men det är inte så att utredningen håller på att kallna. Vi har fortfarande en stark förhoppning om att det här fallet ska få sin lösning, fortsätter han.

I avvaktan på resultatet av de kemiska analyserna från platsen där stoftet efter Malin Eriksson-Dahl påträffades fortsätter polisen att bearbeta det digra material som samlats in sedan försvinnandet i början av juni förra året.

- Bland annat har det gjorts 600 förhör som vi går igenom en gång till. Det kan alltid dyka upp saker som är värda att belysa ytterligare.

- Dessutom kommer det nu ständigt nya uppgifter som måste kontrolleras. Alla uppslag kan vara av värde, konstaterar Persson som låter förstå att de poliser som är engagerade i Malinfallet jobbar både intensivt och målmedvetet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons