Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många mopedentusiaster i Öje

Annons

Det var tredje året i rad som Svenska mopedträffen arrangerades av Öje IF i helgen.

Mopedträffen har ersatt den regattafest man hade tidigare, men som visade sig bli allt mindre lönsam för föreningen. De sista åren var det svårt att få Öjeregattan att gå ihop ekonomiskt.

Det var då Öjeborna kläckte idén med den här mopedträffen, och förra året kunde man notera att träffen gav en vinst. Den gången hade man drygt 40 mopedister som var med på mopedturen och det var ungefär lika många med den här gången.

Det fanns naturligtvis många rariteter med vid årets mopedträff , bland annat ett par unika invalidmopeder från 70-80-talet som kördes av Sonja och Mats Nordenskjöld från Orsa veteranmopedklubb. Invalidmopederna tilldrog sig ett stort intresse och det var av märket Norsjö partner och tillverkade i Forshaga i Värmland.

Öjebördige Per Andersson, numera bosatt i Nusnäs, körde en Rexoped från 1954. En riktig raritet. Han passade också på att stanna till under färden och plocka lite blåbär.

- Det gäller att förena nöje med nytta, säger Per Andersson som berättar att hans Rexoped går klanderfritt.

Detta var bara några av de mopeder som fanns med under rutten som gick från Öje via Venjan och Limedforsen och tillbaka till Öje.

Inne i Öje servicehus fanns en utställning med några gamla mopeder men också en massa bilder av gamla mopeder. En verklig nostalgiutställning som Bror Haars hade ordnat till.

Mopedträffen har blivit något av en tradition och man hoppas kunna bygga vidare på det här arrangemanget och göra det ännu större. Mopedträffen har blivit känd utanför Malungs gränser och är en del av det större arrangemanget Öje sommartid.

Regattafesten i den form den bedrevs under 50 år har man slutat med, ändock var det ett antal regattabåtar som anlände till hamnen i Öje på lördagskvällen och i Öje servicehus hade man ordnat med en pubafton som var mycket välbesökt.

Den Svenska mopedträffen blev en mycket lyckad tillställning.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons