Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många mil att färdas med skotern

Annons

Säterbygdens snöskoterklubb har kört upp många mil leder från Säter mot söder och sydväst. Lederna ansluter till leder inom Hedemora kommun som i sin tur ansluter till bland annat den led som kommer från Fagersta/Norberg.

Inom Hedemora kommun finns även fina skoterleder som leder mot öster och norr ända upp till bland annat Hofors.

Tommy Andersson berättar att där det packats på lederna har det frusit ihop bra och det gäller även de uppkörda leder som går över sjöar.

-Men man ska inte åka bredvid lederna heller på sjöar, säger Andersson.

De som vill åka snöskoter med utgångpunkt från Säter har många olika leder att välja på.

Men det gäller förstås att den som ger sig ut på snöskoter även vet vad som gäller. Det krävs till exempel förarbevis eller att ha körkort/traktorkort utfärdat före den 31 december 1999. Åldersgräns för att köra snöskoter är 16 år.

-Vi startar en ny kurs för förarbevis så fort vi har tillräckligt många deltagare, berättar Tommy Andersson.

Under hösten arrangerades två kurser för förarbevis med Rebecka Östlund som ledare.

Säterbygdens snöskoterklubb har även en del andra aktiviteter på gång. Den 2 februari arrangeras en träff i Hemvärnsgården i Säter där idéer och förslag för kubbens verksamhet diskuteras och det visas även snöskoterfilm.

Under sportlovet arrangerar klubben aktiviteter med utgångspunkt från Gessåns bystuga, ett samarbete med Gessåns Vi unga.

Tisdagen den 28 februari och torsdagen den 2 mars ges tillfälle att baka tunnbröd, möjlighet att åka snöskoter, samt grilla krov.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons