Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många har ideer för att rädda VAIK ur krisen

Annons

Som vi redovisat tidigare är det de höga kostnaderna för ishallen som fått föreningens kassakista att sina.

Sedan 1997 har nära en miljon kronor försvunnit från föreningens konto till reparationer vid ishallen. Då har ändå kommunen gått in med ett extra anslag för att rädda årets verksamhet.

- I dag finns det 25 000 kronor på föreningens sparkonto, berättade huvudstyrelsens ordförande Fredrik Hallqvist.

Jörgen Nilsson, som är ordförande i ishockeysektionen, berättade att sektionen redan i år fått skjuta till 22 500 kronor till driften av anläggningen.

Huvudstyrelsen har dessutom aviserat om en höjning till 40 000 inför nästa säsong.

- Vi har ingen möjlighet att skjuta till de pengarna. Vi har fullt upp med att klara ekonomin för det sportsliga inom sektionen, sa Jörgen.

Många idéer om hur ekonomin ska kunna förbättras framfördes och det beslutades att en arbetsgrupp skulle bildas dit alla kan vända sig med idéer om hur verksamheten ska kunna räddas.

Går det att ändra ägarförhållandet så att föreningen slipper stora momsutgifter på el? Kan returvarmvatten från värmeverket användas till duscharna vid Vanåvallen? Finns det intresse bland kommunens större företag för en ökad sponsring? Ska medlems- och spelaravgifterna höjas?

I nästa vecka ska representanter från VAIK:s huvudstyrelse träffa kommunstyrelsens arbetsutskott för att redovisa det uppkomna läget.

Att kommunen, liksom i Björbo, skulle vara intresserad av att ta över hallen är dock inte troligt.

Visst skulle en stängning av ishallen strida mot kommunens vision där ett rikt utbud av fritidsaktiviteter är en av hörnstenarna.

Den kommunala ekonomin är dock i samma kondition som föreningens och den uppåtpekande pil som använts som logotype för Vision 2010 tycks ha slaknat betänkligt eller helt vissnat.

- Jag förutsätter att vi ska klara det här men då krävs det att vi alla hjälps åt, sade Fredrik Hall-qvist avslutningsvis.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons