Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många godkända veteraner

Annons

Köerna ringlade långa när bilprovningen i Vansbro hade drop in-besiktning för entusiastfordon på lördagsförmiddagen.

Redan strax efter 06.00 var de första på plats för att gardera sig om en plats, två timmar innan besiktningen slog upp portarna.

Att solen sken från en klarblå himmel lockade säkert extra många som ville få sina motorcyklar och specialbilar körklara och godkända inför den stundande sommaren. Kön av väntande ringlade ända ut till korsningen mot Uppsälje men ingen tycktes ha någon större brådska. I stället gick ägarna omkring, synade varandras fordon i sömmarna och pratade om allt mellan himmel och jord som rör motordrivna farkoster.

Medlemmarna i SHRA passade på att dra in någon krona till verksamheten genom att servera korv, hamburgare, kaffe och mackor till de som offrat frukosten för att få en plats långt fram i kön.

- Det är bra och trevlig personal här i Vansbro och jag brukar alltid åka hit och besiktiga, sade en bilentusiast från Borlänge som tålmodigt väntade i kön i sin svarta, för dagen nedcabade sportbil.

En riktig pärla som drog till sig mycket uppmärksamhet kom Hans Bergman knattrande på.

- Motorn är på bara 40 cc så jag slipper besiktiga, berättade Hans om sin pietetsfullt renoverade Gripen cykel-moped från 1932 med ett litet kraftpaket från Nymans Verkstäder i ramen.

En av de besiktningsmän som synade de omkring 80 fordonen var Hans Haggren.

- Vi har haft lite färre motorcyklar i år än tidigare vilket var väntat eftersom de numera bara ska besiktigas vartannat år. Annars ser det som vanligt verkligen bra ut eftersom det inte är några bruksbilar som kommer en sån här dag.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons