Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många gåvor till kyrkans insamling

Annons

Fasteinsamlingen till Lutherhjälpen är nu avslutad. 70 miljoner kronor har samlats in - på mindre än tre månader.

- När det gäller Västerbergslagens kontrakt insamlades 132 914 kronor, berättar komminister Torbjörn Claesson, Ludvika, som är kontraktsombud för Lutherhjälpen.

- I Söderbärke församling insamlades 43 615 kronor, i Norrbärke 11 099, i Ludvika 10 645, i Grangärde 22 000, i Grängesberg 10 000 och i Säfsnäs församling 18 000. Utöver detta har 17 555 kronor kommit in till Lutherhjälpens postgiro från vårt område, upplyser Claesson.

Ute i församlingarna har det de senaste veckorna bland annat ordnats med loppmarknader, auktioner, kollekter med mera till förmån för Lutherhjälpen.

- Det är en helt fantastisk insamling man får vara med om varje år. Tänk att det under sex veckor på frivillig väg samlas in 70 miljoner inom Svenska kyrkan. Det innebär 1,6 miljoner kronor om dagen under fasteinsamlingen, konstaterar Claesson.

Lutherhjälpen är enligt Claesson Sveriges största frivilliga insamlingsorganisation och i Svenska kyrkans församlingar finns över 4 000 frivilliga och oavlönade ombud som hjälper till med insamlingen.

- Pengarna som samlas in går till akut katastrofhjälp men även till mera långsiktigt hjälparbete. Ett stort tack till alla som bidragit med en gåva.

Mer läsning

Annons