Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många gav en slant till Världens Barn

Annons

- Jag har stått här i bara åtta minuter och har redan samlat in 610 kronor. Det var en bra början.

Det konstaterade moderatpolitikern Berndt Ekström när han, som en i raden av funktionärer, gick ut på stan för att samla in pengar till den pågående kampanjen Världens Barn på lördagsförmiddagen.

Lokalt i Ludvika engagerade det behjärtansvärda ändamålet såväl Rädda barnen som Diakonia, PMU och Röda korset.

Organisationernas representanter fanns litet var stans i såväl centrum som vid livsmedelshallar ute i de mer perifera delarna av tätorten.

När tidningens medarbetare träffade Ekström stod han utanför Systembolaget entré där det var mycket folk i omlopp. Bland de som kom ut, efter att ha inhandlat sitt dryckjom, fanns en hel del välvilliga som gärna ville skänka en slant till gagn för de många barn som lider.

- Det är inte alla som ger en slant här på gatan men de kanske ringde in pengar vid galan i tv eller skickar in bidrag via autogiro, trodde han.

- Men de som lägger pengar i bössan är mycket generösa. En person gav en hel femhundring.

Efter bara 20 minuter på platsen kunde Ekström konstatera att han skramlat ihop summa summarum 610 kronor och betydligt mer skulle det bli innan det var dags att avbryta efter lunchtid.

Den stundande redovisningen kommer att ge besked om hur stort belopp den lokala bösskampanjen gav. Det blev säkerligen en respektingivande summa.

I sammanhanget kan nämnas att kampanjen i riksperspektivet har dragit in halvmiljard kronor under de senaste fem åren. I år är målsättningen att få in 75 miljoner kronor inklusive behållningen från artistgalan i tv.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons