Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många fiskar efter jobb

Annons

- Det har ringt folk från hela Sverige, de har jobbat från Kanada till Norge, så vi får säkert tag i en bra projektledare.

Projektledaren kommer att få två fiskevatten att utveckla, se faktarutan här intill.

- Med det här projektet kommer vi att höja kvaliteten och öka tillgängligheten i hela området. Projektledaren ska hålla ihop allt och så ställer arbetsförmedlingen upp med arbetskraft så vi kommer att komma mycket långt.

- När vi är klara med projektet i december nästa år så räknar vi med att fisketurismen kommer att bli stor för oss och Säfsen Resort som vi arbetar tillsammans med, säger Henrik Gustavsson.

Som målgrupp för satsningen nämner fiskevårdsföreningen fritidsfiskare i Sverige och Norden men även fiskare i Tyskland och Holland.

Visionen är att Säfsenområdet blir ett av de ledande sportfiskeområdena i Sverige.

Hela projektet har en budget på närmare 1,4 miljoner. EU har bidragit med 700 000 Arbetsförmedlingen har beviljat 490 985 kronor och Region Dalarna 200 000 kronor.

Det ideella arbetet värderas till 577 500 kronor. Dessutom sponsrar kommunen och gymnasieskolan VBU-projektet genom att de avsätter personal som jobbar med projektet under arbetstid.

Värdet på denna sponsring beräknas till 162 750 kronor.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons