Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många firande studenter skadade

Annons

Minst 15 firande studenter skadades vid två olyckor i Stockholm på tisdagseftermiddagen. De allvarligast skadade fick frakturer.

Centrala Stockholm var fullt av lastbilar som körde runt i det varma sommarvädret med skrålande studenter på flaken.

Strax efter klockan 15 kom det första larmet. På Skeppargatan i stadsdelen Östermalm hade skyddsräcket på ett lastbilsflak gett vika och sju studenter rasat i gatan.

Fem av ungdomarna fick åka till sjukhus, två kunde ses om på plats.

En kvart senare kom nästa larm, nu från S:t Eriksgatan i Vasastan. Även där hade ett räcke släppt och åtta studenter fallit ut från flaket. Det rapporterades om skrubbsår och eventuellt en benfraktur.

Medan räddningstjänst och polis arbetade måste S:t Eriksgatan stängas av vid Fleminggatan på Kungsholmen, vilket proppade igen en av innerstadens viktigaste artärer med trafikkaos som följd.

För den som kör studenter på lastbilsflak finns utförliga regler från Vägverket. Det gäller bland annat måtten på skyddsräckena, hur passagerarna på flaket ska kunna kommunicera med föraren och högsta hastighet (20 km/tim). Föraren ska också i förväg meddela polisen färdväg och tidpunkt så att framkomligheten blir lättare för annan trafik.

TT

Mer läsning

Annons