Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många dödade i Irak

Annons

En självmordsbombare i en stulen ambulans har dödat 14 människor i ett attentat mot en polispostering nära al-Ramadi väster om Bagdad, uppger sjukvårdskällor enligt AFP.

Området som attentatet skedde i uppges vara kontrollerat av sunnimuslimska byäldste som motsätter sig terrornätverket al-Qaida.

Minst tio människor dödades tidigare i dag i en attack mot ett departement i Iraks huvudstad Bagdad, rapporterar Iraks statliga television enligt AFP.

Ett sjukhus i Bagdad uppger att 26 skadade människor tagits om hand. Vicepresident Adel Abdul-Mahdi fanns på plats och skadades lindrigt.

Vicepresidenten slungades till marken, men ska inte ha drabbats av värre skador än ett sår i foten. Han fördes till sjukhus men kunde strax lämna det. Även infrastrukturministern Riyad Ghurayb, som också är shiamuslim, undkom bombdådet med skråmor.

En ledamot av deras parti uppgav att bomben hade placerats i departementets tak, rapporterar AFP.

Enligt polisen rörde det sig om en bilbomb som sprängts utanför departementet. Dådet riktades mot infrastrukturdepartementet, där det pågick en ceremoni som den shiitiske vicepresidenten deltog i.

I andra sprängdåd och attacker i Bagdad dödades fem poliser och tre civilpersoner, enligt irakiska säkerhetskällor.

Två av poliserna föll offer för en bomb i sydöstra Bagdad i gryningen. Ytterligare en polisman skadades i dådet. Strax utanför staden dödades tre poliser och två skadades i ett annat dåd.

I centrala Bagdad dödades en man och en kvinna när en granat slog ned i ett gathörn där de stod.

Fyra mil söder om huvudstaden dödades en man när angripare öppnade eld mot hans bil. Hans dotter skadades i attacken.

TT

Mer läsning

Annons