Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många brister hos caféer och bagerier

Annons

Det visar miljökontorets tillsyn som genomfördes hos 26 verksamheter under hösten och vintern.

21 av de verksamheter som besöktes hade brister i egenkontrollen, trots att kravet på ett fastställt egenkontrollprogram har funnits sedan 1990.

Just bristen på egenkontroll är orsaken till många av de andra anmärkningarna som verksamheterna fick, säger miljöinspektör Hanna Salander.

Nio fick anmärkning på golvförvaring, tolv fick anmärkning på för hög temperatur på livsmedlen, nio fick anmärkning på bristfällig rengöring, sju fick anmärkning på bristfällig förvaring av städmaterial, fyra fick anmärkning på bristfälligt underhåll, tre fick anmärkning för avsaknad av tvål och pappershanddukar, åtta fick anmärkning för avsaknad av hårskydd och så vidare.

Totalt togs också 38 mikrobiologiska prover på grädde, smörgåsar och sallader.

Tio fick omdömet tjänligt med anmärkning. Samtliga gällde grädde och smörgåsar.

De verksamheter som hade allvarliga anmärkningar har fått återbesök. Övriga brister bevakas vid kommande rutininspektion.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons