Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många äldre sjuka

Annons

Många äldre har drabbats av influensa eller svårare förkylningar de senaste veckorna. En del har råkat ut för följdsjukdomar som lunginflammation och krävt sjukhusvård.

- Man kan säga att det började ordentligt i mitten eller slutet av förra veckan och ännu har det inte lugnat ned sig, säger Rindevall som befarar att kulmen inte är nådd.

De 28 vårdplatserna på medicin avdelning 3 har inte räckt till. Man har lånat en del platser på närbelägna avdelning 2 för geriatrisk vård (vård av äldre) men det har krävts ännu fler platser.

- Vi började med att använda gamla hiva (hjärtintensiven) men det var inte så lyckat att låta patienter med infektioner ligga där eftersom nyopererade patienter finns i intilliggande lokaler.

Därmed föll blicken på före detta avdelning 5 på våningen ovanför avdelning 3. Här vårdades några patienter den gångna helgen varefter avdelningen åter stängdes i måndags. Men i tisdags såg man ingen annan råd än att öppna på nytt.

- Vi har inte haft någon extra personal att ta in utan ordinarie personal har fått arbete övertid. Folk är ganska slitna sedan tidigare men när det verkligen har behövts så har de ställt upp, framhåller Peter Rindevall.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons