Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manchester krossade Roma

Annons

Manchester United krossade Roma i Champions league-kvartsfinalen med 7_1.

Jo, ni läste rätt.

Engelsmännen förnedrade italienarna i en fullkomligt osannolik match.

Även Chelsea är vidare i turneringen efter vinst, 2_1, mot Valencia.

Publiken på Old Trafford i Manchester fick sannerligen valuta för inträdespengarna. Hemmalaget gjorde drömmål på drömmål och spelade en anfallsfotboll som var närmast utomjordisk.

Roma hade 2_1 med sig från första mötet. Men laget lämnade det italienska adelsmärket bestående av defensiv disciplin i omklädningsrummet och blev fullständigt avklädda av Manchester United. Italienarnas insats kan bara beskrivas som pinsam.

En alldeles enastående inledning av Manchester bäddade för segern. Mellan den elfte och tjugonde minuten i första halvlek gjorde United hela tre mål.

Roma försökte därefter jobba sig in i matchen. Men om det ens fanns ett gnutta hopp om semifinalspel försvann det när fenomenale Cristiano Ronaldo gjorde 4_0 strax före paus. Portugisen, som även gjorde 5_0-målet, var planens absolute gigant.

Att säga att Manchester United vann rättvist är i underkant. Engelsmännen visade upp en fotboll som mycket väl kan leda hela vägen till Champions league-bucklan.

Planens svensk, Romas Christian Wilhelmsson, gjorde liksom övriga i hans lag en usel insats.

Tråkigare då var att matchen föregicks av bråk när runt 100 personer, både United-, och Roma-supportrar, kastade flaskor och andra föremål mot varandra. Polisen kunde dock snabbt avstyra bråket och flera bråkstakar greps, enligt engelska BBC.

Kvällens andra kvartsfinal, mellan Valencia och Chelsea, blev däremot en riktig rysare. Första mötet i London slutade 1_1. Och historien verkade upprepa sig på spansk mark. Fernando Morientes gav Valencia ledningen efter en halvtimme, men Chelsea replikerade tidigt i andra halvlek genom Andrej Sjevtjenko.

De flesta väntade därefter på förlängning, men på övertid smällde Michael Essien in segermålet, 2_1, för Chelsea. Ghananen slet sig loss till höger i straffområdet och sköt in en inte helt otagbar boll bakom Santiago Canizares i Valenciamålet.

Engelsmännens seger var rättvis, laget skapade klart mer än sina spanska motståndare.

Vilka som blir semifinalmotståndare till Manchester och Chelsea blir klart på onsdagskvällen då de sista kvartsfinalerna, Liverpool_PSV Eindhoven och Bayern München_Milan, ska avgöras.

TT

Mer läsning

Annons