Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ur huse - mot våldet

Annons

Borlänge har reagerat. Jonas Johannessons tragiska död har satt en stad i uppror. Nu höjer även politiska partier sina röster. Socialdemokraterna och LO-facken i Borlänge manar till en gemensam protest mot det ökande oprovocerade våldet i staden.

- Vi har märkt att det finns ett enormt behov av att prata om det här. Att visa att det här inte är någonting som accepteras, säger Kenneth Persson för socialdemokraterna.

Det finns ingenting partipolitiskt i den jättelika protest som planeras. Arrangörerna uppmanar alla att delta. Andra politiska partier, allmänhet, föreningsliv, företag... ja, i manifestationen mot det grova våldet i Borlänge finns inga gränsdragningar.

- Tillsammans måste vi visa vår avsky mot att sådant här fortsätter att hända, menar de.

Manifestationen kommer att äga rum på onsdag i nästa vecka. Samlingen sker på Sveatorget, varifrån man gemensamt tågar mot den plats där Jonas Johannesson sparkades ihjäl. Där kommer korta tal att hållas, men av vilka är i dagsläget inte klart.

- Vi gör det här tillsammans med offrets anhöriga. Till minne av Jonas, som stöd för hans familj och, inte minst, mot det ökande våldet, säger Kenneth Persson.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons