Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man slogs till döds

Annons

En utredning kring misstänkt dödsmisshandel drog i gång redan på fredagskvällen.

Till en början var brottsmisstanken mord, men efter det utredningsarbete och de förhör som gjorts under helgen har åklagare ändrat brottsrubriceringen till misshandel och vållande till annans död.

Ännu på söndagseftermiddagen fanns ingen skäligen misstänkt utpekad för misshandeln.

Den 47-årige mannen är en av polisen känd missbrukare. Han hade för en tid sedan flyttat till Malung och har umgåtts med andra missbrukare.

Uppgifter till tidningen säger att mannens sista besökare också var från denna krets.

Polisen uppger att då mannen påträffades skadad i sin bostad på fredagen så hade det sannolikt inte pågått någon fest under samma dag. Polisen är förtegen om under vilka omständigheter mannen hittades, vem som hittade honom och vem som slog larm.

Mannen fördes i ambulans till Mora lasarett på eftermiddagen. Han var då medvetslös och någon timme senare avled han av sina skador. Läkare konstaterade att mannen hade skador som kunde misstänkas ha orsakats av yttre våld.

Tekniker från Stockholm har under helgen undersökt mannens bostad, som ligger i markplanet i hyreshuskvarteret Fällen i centrala Malung. Utredare har också genomfört förhör med vittnen och grannar. De uppgifter som kommit fram styrker misstankarna om att den avlidne mannen utsatts för brott.

En obduktionsrapport som ska klarlägga dödsorsaken väntas bli klar i början av veckan och utredningen fortsätter för att klarlägga vad som hänt under mannens sista timmar i livet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons