Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man skadades i bilolycka

Annons

Olyckan inträffade vid 20.40-tiden när bilisten kom in i vänsterkurvan före infarten till den södra infarten till centrala Sunnansjö. Svarta spår i den torra asfalten vittnade om att ekipaget hade mycket hög fart när det av någon ännu okänd anledning tappade kontrollen över fordonet.

Efter en lång bredsladd på vänster sida i färdriktningen gick bilen tillbaka till den högra sidan av vägen där den voltade på dikesvallen.

Bilen, en mindre och av äldre modell, blev svårt demolerad och stora delar av taket trycktes samman. Personer som observerade händelsen slog larm till länsalarmeringscentralen (LAC).

Fyra brandbilar med besättning dirigerades ut från kårerna i Nyhammar och Sunnansjö. En stund senare drogs förstärkningslarm till räddningstjänsten i Ludvika som anslöt med verktyg för klippning av bilplåt.

Föraren, som var ensam i bilen, var enligt uppgift fastklämd mellan ena främre takstolpen och marken. Räddningsarbetet blev komplicerat och tidsödande. Brandmännen måste gå mycket varligt fram för att inte riskera att mannens skador förvärrades.

Exakt hur illa skadad mannen var fanns dock inga uppgifter om vid denna tidnings pressläggning. Det kan emellertid konstateras att han var vid medvetande och kontaktbar och klagade över smärtor när han lyftes in i ambulansen för avtransport.

Ytterligare en ambulans som kallats för säkerhets skull kunde återgå till centralen i Ludvika. Bilvraket bärgades från platsen och räddningstjänsten sanerade olycksplatsen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons