Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man saknas efter brand

Annons

Den tekniska undersökningen påbörjas i dag.

I det nerbrunna huset bodde ytterligare tre personer, mannens sambo och deras två barn, sju och fyra år gamla, som var bortresta när branden inträffade.

Det var grannar som larmade räddningstjänsten om branden i tvåvåningshuset som startade omkring klockan halv ett natten mot tisdag.

Branden var mycket kraftig och räddningsstyrkor från Avesta, Hedemora och Långshyttan var på plats. Räddningstjänstens rökdykare försökte ta sig in i huset men tvingades retirera eftersom hettan var för stark.

Mycket tyder på att den 55-årige man som bor i huset bränts inne. Mannens sambo och två barn är tillfälligt bortresta och enligt uppgift ska mannen ha talat med sin sambo på telefon omkring klockan elva på måndagskvällen, en och en halv timme innan larmet.

Mannens bil står också kvar på gården och familjens hund och katt var försvunna under tisdagen. Den tekniska undersökningen av huset kan påbörjas först i dag då det under tisdagen fortfarande var för hett i brandruinen.

Räddningstjänstens personal hindrade elden från att sprida sig till närliggande byggnader:

- Det står ytterligare ett hus på gården och och inte långt från fastigheten ligger en bondgård. Vi hittade ett vattentag 500 meter från brandplatsen och grannar visste hur vi skulle få ökad tillrinning, säger insatschefen Lars Westerfors.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons