Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man rånades under bilfärd

Annons

Polisen i Västerås fick larm om rånet klockan 17.30 i tisdags.

Den 44-årige Hedemorabon berättade att han fått skjuts av tre män som han träffat i Arboga.

Rånet genomfördes efter länsväg 250 vid Bockhammar i närheten av Skinnskatteberg i Västmanland.

Mannen har berättat för polisen att han hotades till livet av de tre männen.

Under knivhot tvingades han hålla sig lugn medan männen stal plånboken som innehöll flera tusen kronor. De togs också mannens mobiltelefon.

Tidigare på dagen hade Hedemorabon kommit i kontakt med de tre männen i Arboga. De erbjöd sig att skjutsa hem honom till Hedemora och mannen hade inget emot det.

- Efter rånet blev han utkastad ur bilen. Han har inte blivit fysiskt skadad, men är givetvis mycket omskakad efter dödshotet och rånet, berättar en polisman i Västmanland.

Hela scenariot har stora likheter med ett rån som inträffade under en bilfärd från Avesta mot Hedemora den 27 november 1999.

Då var det en man från Horndal som utsattes för misshandel och rånades av en familj medan deras barn och en släkting såg på.

Horndalsbon satt på en restaurang i Avesta och drack öl när ett sällskap dök upp och ville göra honom sällskap vid bordet. Mannen uppmanades att bjuda laget runt och han ville var snäll, men behövde ta ut mer pengar.

Två kvinnor följde med honom till bankautomaten. De höll om honom och antydde att de kunde bli mer kroppskontakt senare.

- Jag kände mig så upprymd av damernas närvaro, sade mannen vid rättegången. Han blev dock grundlurad. En av kvinnorna noterade koden till bankkortet.

Under bilfärden mot Hedemora överfölls mannen och blev rånad. När en av rånarna länsade kortet i en uttagsautomat på Åsgatan i Hedemora blev han filmad. Det fällde ligan. Tre personer dömdes till fängelse. En då 29-årig man från Fagersta fick två års fängelse. Den 27-åriga hustrun från Borlänge dömdes till ett års fängelse.

Efter tisdagens rån spanar polisen efter en metallicfärgad Volvo 240 som försvann i riktning mot Stjärnvik utanför Fagersta.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons