Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänkt för vittnesmisshandel

Annons

Den man som greps på torsdagskvällen misstänkt för misshandeln av en 24-årig kvinna i Mälarhöjden i Stockholm släpptes på fredagen. Kvinnan är vittne i en mordrättegång.

Ett budskap för att skrämma alla inblandade, säger åklagaren om överfallet.

Mannen släpptes på förmiddagen, men är fortfarande misstänkt för övergrepp i rättssak.

Kvinnan blev överfallen på torsdagskvällen och fick tas till sjukhus med ambulans. Hon har vittnat i rättegången om ett uppmärksammat mord i Mälarhöjden på nyårsnatten, då en man knivhöggs till döds.

Åklagaren Ashraf Ahmed, som driver målet om nyårsmordet, ser överfallet som "ett meddelande" från misstänkta. Polisen gör samma bedömning.

Rättegången är mycket komplicerad, med sju åtalade och många vittnen att höra. Utöver mordåtalet mot en 24-årig man står sex personer åtalade för medhjälp eller våldsbrott. Till och med i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt har anhöriga bråkat.

Enligt åklagaren har det funnits en "påtaglig" hotbild mot vittnena, men inget konkret. Det gör att vittnena inte haft personskydd, trots ett visst säkerhetsarrangemang.

Kvinnan är inte bara vittne utan också målsägande i en mindre del av målet, som bland annat gäller sexuellt ofredande och misshandel.

Det var helt enkelt enklast att gå på en ung kvinna för att få igenom budskapet. Samtidigt säger Ahmed att överfallet är "absurt", eftersom kvinnan redan givit sitt vittnesmål i rätten.

Åklagaren begärde på fredagen att polisen trappar upp skyddet för utsatta vittnen i målet. Länskriminalen bekräftar för TT att flera åtgärder har vidtagits under fredagen, men vill inte berätta vad.

Han har aldrig varit med om att målsägande misshandlats svårt mitt under rättegång.

TT har sökt kvinnans målsägandebiträde utan att nå fram.

TT

Mer läsning

Annons