Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänks för mordförsök

Annons

Klockan var 19.19 på onsdagskvällen när polisens ledningscentral fick ett samtal om att en 36-årig man blivit svårt knivskuren, inne på pizzerian.

Flera utomstående personer hade då övermannat gärningsmannen. Kort därefter greps han av polisen och anhölls sedan av åklagaren, misstänkt för dråp.

Under torsdagen förhördes den 34-årige Avestabon, men han gjorde inga medgivanden och hade inga förklaringar till händelsen.

Efteråt ändrade åklagaren brottsrubriceringen. Avestabon är nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord - den högre graden av misstanke.

Det är inte helt klarlagt vad som föregick knivskärningen.

Under torsdagens eftermiddag kunde polisen även hålla ett inledande förhör med den skadade 36-åringen. Han kommer att höras ytterligare, när han återhämtat sig fysiskt.

- Utredningen pågår och vi håller på att säkra bevis på brottsplatsen, sedan ska en åklagare ta beslut om eventuell häktning, säger Sven-Åke Petters.

Senast tre dagar efter anhållandet måste åklagaren lämna in häktningsframställan till tingsrätten.

Åklagaren kommer också att se till att den misstänkte 34-åringen får en offentlig försvarare. 34-åringen är tidigare straffad, men då endast för mindre stölder och trafikbrott.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons