Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män misshandlade av manlig "häxa"

Annons

Den 24-årige mannen ylade som en varg, dansade rituella danser och sade sig vara en manlig häxa.

Nu åtalas han för att ha hotat, spärrat in och knivskurit två kamrater.

En tidig morgon i början av mars fick två män som var inneboende i en lägenhet i Älvsjö i södra Stockholm ett chockartat uppvaknande. Deras nyblivna rumskamrat kom hem och höll dem i skräck i flera timmar.

Han var präktigt berusad och ville att de skulle dricka sprit tillsammans med honom. De tackade nej eftersom de skulle jobba dagen därpå. Då tog morgonen en vändning som skulle lämna dem chockade långt efteråt.

24-åringen började hota dem till livet. Han sade sig vara en manlig häxa och påstod även att han var till hälften hund och till hälften varg. Han slet av sina halsband av lejontänder och dansade rituella danser samtidigt som han ylade som en varg.

Den ene inneboende jagades ut från lägenheten och lämnades i snöfall och minusgrader endast iklädd kalsonger. Den andre hölls inspärrad i lägenheten där 24-åringen dansade framför honom med en kniv i vardera handen och försökte skära honom i halsen. Så småningom somnade 24-åringen och mannen kunde fly och tillkalla polis.

24-åringen åtalas nu vid Södertörns tingsrätt för olaga frihetsberövande, grov misshandel och grovt olaga hot. Han nekar till brott och påstår att det var han själv som blev överfallen.

Åklagare Mikael Carlsson säger till TT att han kommer att yrka på ett flerårigt fängelsestraff.

TT

Mer läsning

Annons