Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Man måste ju försöka"

Annons

Falutjejerna har tröttnat på könsdiskriminering och orättvisor. Kända idrottsmän som till exempel Peter Forsberg tjänar en massa miljoner, påpekar Kerstin och Ebba i brevet. Det är mer än vad en vanlig människa tjänar under hela sitt liv. Är det inte knäppt?

Kerstin Ersson och Ebba Rodhe går i sexan på Montessoriskolan i Falun. Strax innan jul fattade de tillsammans mod och skrev ett brev adresserat till Göran Persson, regeringen, Stockholm.

De blev inspirerade av andra som också skrivit till statsministern. Brevet postades i början av februari, men falutjejerna väntar fortfarande på svar.

- Höj kvinnolönerna - det är vårt huvudbudskap, förklarar tjejerna.

De satsas mer pengar på killsporter som ishockey än på tjejdominerade sporter som till exempel ridning. Mamma har lägre lön än pappa och måste stanna hemma mera med barnen. Detta är några av samhällets orättvisor som Kerstin och Ebba vill uppmärksamma.

- Är det kanske vårt fel att vi föddes till tjejer, fortsätter de i brevet. Ska vi få mindre betalt för det? Snälla Persson, svara oss snabbt och lova att göra allt du kan för kvinnorna i vårt land. (Skicka gärna med två autografer!)

Hurvida Göran Persson tar tag i saken återstå att se. Men snabbt har det inte riktigt gått. Kerstin och Ebba väntar fortfarande på svar, och de kommer inte att ge sig.

- Om vi inte får svar snart så skriver vi ett nytt brev, det är det alltid värt, menar Ebba.

- Man måste ju försöka...

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons