Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man greps efter biljakt i Falun

Annons

En man i 30-årsåldern greps av polisen i går sedan han försökt köra över en polis i centrala Falun med bil och sedan flytt från platsen.

Det hela började som en ren rutinkontroll. De två poliserna var ute med bil i central Falun under natten mellan lördag och söndag.

Vid tvåtiden ser de en man som de vill prata med. Men det ville inte mannen. I stället springer han till en bil på Åhlénsparkeringen, hoppar in och startar bilen. En av poliserna har gått ut ur polisbilen och följt efter den flyende mannen.

Polisen står dryga metern framför kylaren på bilen när den flyende mannen stirrar på honom, säger något som han inte uppfattar, kastar i växeln, varvar motorn, släpper kopplingen och kör rakt mot honom.

Polisen hoppar åt sidan, men träffas av bilen och skadar sig i högra knät. Hur allvarliga skadorna är var inte känt av vakthavande polisbefäl i går eftermiddag.

Skadan var i alla fall inte värre än att de två poliserna kunde följa efter mannen som körde mot Gruvgatan. Ibland var hastigheten mycket hög. Polisbilen höll behörigt avstånd för att undvika onödiga risker.

Biljakten tog slut på uppfarten till ett bostadshus. Där lämnade mannen bilen och sprang mot huset. En av poliserna följer efter och tar tag i mannen som först sliter sig lös men än en gång hinner polisen ifatt mannen och fäller honom med ett slag mot ena benet. Mannen som gör våldsamt motstånd förses med handbojor och förs till polisstationen.

När han visiteras hittar polisen patroner till en pistol och när de senare gör en husrannsakan i närheten av platsen där mannen greps hittar de också en pistol som passar till ammunitionen.

Mannen anhölls i går. Han är misstänkt för försök till grov misshandel, olaga vapeninnehav, våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik och olaga hot.

Poliserna misstänker att den anhållne är samme man som hotade folk med ett vapen i korvkön på Statoil vid tvåtiden natten till lördag.

De vill därför att den som utsattes för hotet ska höra av sig.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons