Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man förfalskade namnteckning

Annons

Genom att faxa en förfalskad namnteckning lyckades mannen få försäkringsbolaget att föra över pengarna till sitt konto. Nu finner Allmänna reklamationsnämnden att bolaget gjort fel.

Paret ansökte om skilsmässa under våren 2002 och betänketiden började löpa den 3 april samma år och skulle vara klar i december 2002. Dagen efter att betänketiden börjat löpa gjordes en överföring av pengar från konton tillhörande kvinnan och tre av parets barn.

På varje konto fanns det ett tillgodohavande på 38 205 kronor och totalt blev det 152 820 kronor som fördes över till mannens konto.

Pengarna fördes över med endast ett fax som underlag, där både mannens och kvinnans namnteckningar fanns med.

Kvinnan hävdar att det handlar om en förfalskning och hävdar att hon aldrig skrivit under.

Hon anser vidare att bolaget brustit då de gjort överföringen, trots att de varken haft en originalhandlingen eller en giltig fullmakt. Hon har anmält det hela till Allmänna reklamationsnämnden.

Akelius Insurance Ltd bestrider yrkandet från kvinnan och anser sig ha följt sina rutiner när det gäller önskemål från kunderna om överföringar. De anser att begäran om överföring var undertecknad av kontohavaren.

Allmänna reklamationsnämnden ser ingen anledning att ifrågasätta kvinnans uppgifter om att hon inte ska ha undertecknat faxet.

Nämnden anser att överföringarna skett utan hennes medgivande och därför rekommenderas bolaget att återföra de felaktigt överförda pengarna till kvinnans och hennes barns konton.

Enligt kvinnan har hon fått ett löfte om att pengarna ska betalas tillbaka. Det som återstår är en del formalia.

Bland annat handlar det om att bodelningen mellan paret inte är klar. Enligt henne är det hela dessutom polisanmält och Akelius Insurance Ltd ska driva frågan vidare eftersom det nu handlar om att mannen ska ha gjort sig skyldig till urkundsförfalskning.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons