Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man fick fängelse för misshandel

Annons

Av en händelse träffades de före detta makarna på en krog i Falun, och gick sedan hem till kvinnan. Kvällen slutade med att mannen misshandlade sin före detta fru och bet henne i fingret så hårt att hon inte hade någon känsel i det på en månad.

59-åringen är en före detta högt uppsatt tjänsteman som har dömts för misshandel förut, då till en månads fängelse som verkställdes genom intensivövervakning.

Det har gått drygt två år sedan händelsen som nu har avhandlats i hovrätten. Mannens och kvinnans versioner om vad som hänt går isär, och enligt hovrätten finns frågetecken i bägges trovärdighet.

Däremot finns intyg som bevisar kvinnans skador. Kvinnan har berättat hur 59-åringen blev arg och slog henne över örat med en sko och sedan knuffade ner henne och bände bak hennes arm. Han körde in ett finger i hennes bak och höll kvar det mycket länge.

Den 59-årige mannen medger att han bitit kvinnan i fingret, knuffat henne och bänt hennes arm. Men han menar att han gjort det i nödvärn.

Kvinnan yrkade på sammanlagt 75 000 kronor i skadestånd för lidande, kränkning, psykiskt lidande och sveda och värk, men fick endast 10 000 kronor.

Detta har nu fastställts i Svea hovrätt, som alltså liksom tingsrätten dömer mannen till tre månaders fängelse.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons