Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man dömd för att ha tafsat 14-åring på brösten

Annons

Den 64-årige mannen lockade in den 14-åriga flickan i en trappuppgång och klämde på hennes bröst.

Det menar åklagaren.

Mannen nekar och hävdar att flickan ringt polisen för att han vägrat köpa ut cigaretter till henne.

Falu tingsrätt gav åklagaren rätt och dömde Borlängebon till skyddstillsyn och 60 dagsböter.

Det var i augusti förra året som händelsen inträffade på Jakobsgårdarna.

Flickan och hennes två kompisar träffade den åtalade i bostadsområdet. Vad som sedan hände råder det delade meningar om.

Den 14-åriga flickan berättade inför rätten att den 64-årige mannen följt efter henne och två kompisar. Mannen gick in i en port och lockade på tjejerna därifrån.

I tron om att mannen ville prata med dem gick den 14-åriga flickan och en kamrat in genom porten. Den tredje flickan stannade kvar utanför. I trapphuset försökte mannen pussa och krama den 14-åriga flickan. Efter det stoppade mannen in handen innanför flickans tröja och klämde henne på bröstet.

Hon blev chockad och började gråta. Direkt efteråt ringde de polisen.

De två kompisarnas vittnesmål stöder hennes berättelse och säger bestämt att de inte tidigare haft kontakt med den åtalade och inte heller bett honom köpa ut cigaretter.

Försvaret hävdar något helt annat.

Mannen vittnar om hur han stött på flickorna några gånger på området. Vid ett tillfälle har den 14-åriga flickan skrikit könsord efter honom. Den aktuella dagen blev han tillfrågad av henne om han kunde köpa ut cigaretter. Han vägrade och gick upp till sin lägenhet. Flickorna hotade då med att ringa till polisen.

Det var aldrig frågan om att flickorna gick in med honom i trappuppgången, hävdar försvaret.

Strax efter kom polisen hem till mannen.

64-åringen är inte tidigare dömd för något brott, men tingsrätten fann brottet så pass allvarligt att mannen borde ha dömts till fängelse.

Men med tanke på att han är allvarligt sjuk gick rätten på åklagarens förslag och dömde till villkorlig dom och dagsböter.

Man åtalas för rattfylleri

Det visade sig då att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 1,88 promille. Nu åtalas mannen, misstänkt för grovt rattfylleri. Händelsen inträffade den 28 februari i år.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons