Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man behöver inte heta Nelson Mandela för att göra det rätta

Annons

Försäkringskassans avslag av stöd till den cancerdrabbade familjen Back, gör mig arg och förtvivlad.

Styrelsen för Dalarnas försäkringskassa, med ordförande Kurt Kvarnström i spetsen, försöker kryssa sig ur problematiken, slingrar sig med orden:

"Det är inte mitt bord, någon annan får ta ansvaret". För guds skull, vakna!

Här finns det en mamma till en cancerdrabbad elvaårig pojke. Hon om någon borde få möjlighet att vara hemma och vårda grabben i denna svåra situation.

Men icke, försäkringskassans tjänstemän yrkar avslag.

Vad gör då de folkvalda, de som ska representera det folkliga förnuftet och balansera upp klåfingriga byråkraters kantigheter, och ofullkomliga paragrafer?

Jo de hukar sig sig under skamfulla mummel om eventuella principiella effekter.

Kära politiker i Försäkringskassan Dalarnas styrelse, ni behöver inte heta Mandela för att stå upp för det som är rätt och riktigt.

Res er istället upp ur vankelmodet, folkvalda som ni är. Och visa oss medborgare att det politiska systemet fungerar och är värt att försvara!

Vi medborgare vet att ni i andra sammanhang är både uppfinningsrika och sluga när det gäller, så hittar ni säkert, om viljan finns, ett sätt att ta upp frågan igen fatta då ett gott beslut.

Ett beslut som ger mamma Anita möjlighet att vara hemma med pojken innan det är försent. Och vi slipper få flera knäckta föräldrar på grund av regelnissarnas okänsligheter.

Det om något skulle vara ett exempel på god politiskt klokskap och ett gott exempel för våra ungdomar.

LO- gubbe, s,

som röstade fram Kurt

Mer läsning

Annons