Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man begärd häktad för Sunnemord

Annons

20-åringen försvann och hittades senare död i hamnen i Sunne. Dödsorsaken var drunkning, men vittnesuppgifter och skador tyder på brott.

På onsdagen begärdes en man häktad misstänkt för att ha mördat 20-åringen.

20-åringen försvann tidigt på morgonen den 27 maj i år när han var på väg hem från en fest. Hans keps och skor hittades vid kajen i Sunne _ ungefär på samma plats där ett vittne har uppgett att hon såg någon stå och sparka på någonting vid tiden för försvinnandet.

Några dagar senare hittades kroppen under ångbåten Freja i Sunne hamn. Polisen uppgav att dödsorsaken var drunkning, men det fanns flera frågetecken kring fallet.

20-åringen misshandlades utanför festen tidigare, enligt Nya Wermlands-Tidningens nätupplaga. En kompis ska ha tagit bilder på skadorna. Men skadorna 20-åringen hade när han drogs upp ur vattnet var betydligt grövre.

Mannen som nu begärs häktad är på sannolika skäl misstänkt för mordet, den högre misstankegraden. I övrigt är polisen förtegen om omständigheterna med hänvisning till utredningen.

Polisen har varit den misstänkte mannen på spåren en längre tid, enligt tidningen. I måndags anhölls han i sin frånvaro.

Häktningsförhandlingen hålls i Värmlands tingsrätt under torsdagsförmiddagen.

TT

Mer läsning

Annons