Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalad för misshandel och våldtäkt

Annons

Det var under hösten 1999 som mannen enligt åklagare misshandlade en kvinna i deras gemensamma bostad.

Enligt stämningsansökan har han utdelat flera knytnävesslag mot kvinnans huvud och armar. Han har sedan knuffat ner kvinnan på golvet och fortsatt misshandeln med att sparka mot hennes kropp. Till följd av misshandeln har kvinnan fått blåmärken, svullnader och känt smärta.

Åklagaren menar att misshandeln är att bedöma som grov med hänsyn till att mannen, dels har angripit kvinnan i hennes egen bostad, dels utdelat sparkar trots att kvinnan varit liggande och haft svårt att försvara sig. Mannen har därefter med våld tvingat kvinnan till samlag.

Mannen åtalas också för att under oktober-december 2000 hotat kvinnan i deras gemensamma bostad. Han ska ha hotat henne genom att trycka ner hennes huvud mot diskbänken och fört en avslagen flaska mot hennes hals.

I april 2001 har han fattat tag i kvinnan och uttalat hot med innebörden att de två skulle gå bakom en kyrka där han skulle ta livet av henne.

Slutligen åtalas han för att i vintras på ett dansställe i Borlänge misshandlat kvinnan genom att fatta tag i hennes arm och rycka till kraftigt, varvid hon känt smärta och yrsel. Enligt åklagaren har en annan kvinna som skulle ingripa för att avvärja ytterligare våld blivit knuffad ner på golvet av mannen som sedan tillfogat kvinnan smärta och huvudvärk.

STEFAN HAMREÚS

Mer läsning

Annons