Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen för mordet

Annons

Den 29 år gamla Violeta Godevska mördades på sin restaurang Heden någon gång under natten till söndagen.

En man i 20-års åldern, som har anknytning till restaurangen, sitter nu anhållen för mordet. Men vilken anknytning vill inte polisen uppge.

Han är skäligen misstänkt för mord och greps i söndags kväll i Hedemora. Det är den lägsta graden av misstanke, men detta utesluter inte att mannen kan komma att häktas i dag eller imorgon. Enligt polisen är den misstänkte mannen även bosatt i Hedemora och det går inte att utesluta att fler personer är inblandade i det brutala mordet på Violeta Godevska, som efterlämnar två söner.

Det går inte heller att utesluta att mordet har kopplingar till heroinhärvan i Hedemora. För några veckor sedan dömde hovrätten hennes 43-årige make till sex års fängelse för grovt narkotika brott och två tidigare anställda till fängelse i tio respektive 14 år. Under rättegångarna uttryckte maken rädsla för att hans familj kunde vara utsatt för hot.

43-åringen har varit frihetsberövad sedan 13 juli 2001. Efter detta tog hon över driften av restaurangen. Sedan en tid har hon varit vd och det finns uppgifter om att företaget är till salu. Efter heroinhärvans avslöjande så fick restaurangen allt färre lunchgäster och omsättningen sjönk.

Den misstänkte är förd till Uppsala där han genomgår en rättsmedicinsk undersökning. Där hoppas man kunna hitta spår som binder mannen till mordet.

Hur starka är bevisen?

- Jag vill inte kommentera det, säger spaningsledare Stefan Wihlborg, chef vid narkotikaroteln i Borlänge.

Vad har den misstänkte för förhållande till kvinnan?

- Vi utgår från att de länner varandra.

Vilka eventuella motiv som kan finnas vill inte polisen gå in på.

Polisen kommer nu att fortsätta kartlägga Violeta Godevskas kontakter och i det ingår att undersöka om det finns kopplingar till heroinhärvan.

Fanns det någon hotbild mot henne?

- Vi känner inte till något om det.

Hur Violeta Godevska har mördats vill polisen inte uppge, men hon har utsatts för grovt våld, det gör spaningsledare Stefan Wihlborg klart.

- Jag vill inte gå in på vilket föremål som har använts vid mordet. Vi hoppas få större klarhet efter morgondagens obduktion.

Polisen kommer att fortsätta med dörrknackningen och teknikerna kommer fortsätta med arbetet på restaurang Heden. Hur länge den kommer att vara avspärrad vet inte Stefan Wihlborg i nuläget.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons