Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma vädjar till kidnappare

Annons

Mamman till den brittiska treåring som kidnappats i Portugal vädjade på måndagen direkt till förövaren sedan det framgått att polisens huvudmisstänkte är en brittisk man.

Den treåriga flickan försvann från ett hotellrum nära Praia de Luz på Algarvekusten i torsdags, då föräldrarna hade gått för att äta middag på en restaurang nära hotellet.

Flickan och hennes tvååriga tvillingsyskon låg och sov när föräldrarna gick ut. Därefter tittade föräldrarna regelbundet till barnen. Men när de återvände vid 22-tiden var dörren och ett fönster öppna och Madeleine försvunnen.

Polisen har nu lämnat ut en fantombild på den misstänkte kidnapparen, som misstänks vara från Storbritannien. Tidigare har polisen inte velat göra det av rädsla för att det skulle kunna skada flickan. Mannen sägs vara tjock och av medellängd. Polisen anser sig också känna till hans anletsdrag.

Inget lösen har krävts för flickan och därför arbetar polisen efter teorin att det kan röra sig om en sexualförbrytare eller att mannen ingår i ett internationellt pedofilnätverk.

En förundersökningsledare säger dock till tidningen 24 horas att polisen inte utesluter att Madeleine kan ha lämnat rummet utan tvång.

En släkting till den brittiska familjen har utfärdat en belöning på närmare 1,4 miljoner kronor till den som kan lämna avgörande upplysningar till utredarna.

Tre brittiska poliser har rest till Portugal för att hjälpa till i utredningen. Den portugisiska polisen står också i kontakt med både Europol och Interpol.

TT

Mer läsning

Annons