Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsvänstern startar budkavle

Annons

- Vi diskuterade frågan på årsmötet. Det är inte rätt att regeringen säljer ut folkets gemensamma egendom till privata intressen. Vi är också oroliga för att samma politiska grundsyn ska slå igenom på det kommunala planet med kommunens tillgångar i skogar och elverksaktier, säger Ola Olin, talesman för vänstern.

Nu har vänstern i Malung antagit ett uttalande, som man hoppas ska få genomslag och gehör i hela landet:

'Vet svenska folket verkligen vad som är på gång och vad det betyder att den borgerliga regeringen nu planerar utförsäljningar av statliga bolag i storleksordningen 50 miljarder kronor per år?

Den bistra verkligheten är att stora samhällstillgångar, som vi nu äger gemensamt och som genererar stora inkomster, cirka 16 miljarder kronor per år, till statskassan nu ska reas ut till banker och storkapitalister.

Vinsterna kommer att hamna i privata fickor och ägandet riskerar dessutom att hamna utomlands. Till och med i Financial Times, som knappast kan anklagas för att stå till vänster, uttrycker man sin förvåning.

När alliansen sålt ut vår gemensamma egendom så är privatiseringen genomförd för alltid och staten blir berövad en stor inkomstkälla, som i stället kunde användas till långsiktiga investeringar, regionalpolitiska satsningar eller förbättrad välfärd.

Är det här verkligen vad centerpartister på landsbygden vill?

Vi är övertygade om att utförsäljningspolitiken saknar brett stöd bland folket i allmänhet och dalfolket i synnerhet. Nu behövs en bred och folklig rörelse, utanför den parlamentariska arenan, för att stoppa utförsäljning och privatisering av folkets gemensamma egendom. Vi startar budkavlen från Malung!'

Mer läsning

Annons