Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungskonstnär ställer ut

Annons

Det här är femte utställningen som Britt Nisse Eriksson har i Malung och han har tidigare haft sina utställningar i Galleri Grönlands lokaler som numera har lagts ner.

- De flesta utställningarna som jag haft har varit i Malung men jag har också haft utställningar i Snöån och i Vansbro, säger Britt Nisse som mest ställer ut naturrelaterade konstverk.

Utställningen på Jannesgården i Malung kommer att pågå fram till den 7 maj och den här gången ställer Britt Nisse ut fler oljemålningar än han brukar. I den här utställningen är det 12 akvareller och 10 oljemålningar och motiven kommer från bygden.

Britt Nisse tycker om att måla från miljöer där han ofta vistas själv och det handlar om motiv från älvar, åar och sjöar. I den här utställningen finns det även ett par motiv från Island. Motiven är både sommar- och vintermotiv men det är motiv från sommarmiljöer med vatten som det är mest av.

Det går att känna igen de olika miljöerna eftersom de är målade på ett autentiskt sätt. Målningarna från Island är från vattenfall och det finns också lokala motiv som från Långselen, Tyngen och Storsjön liksom Grimsåker och områden kring Västerdalälven bara för att nämna några exempel.

Det är en mycket färgglad och fin utställning som Britt Nisse Eriksson nu presenterar med fina naturmotiv som visar att konstnären har lätt att fånga naturen i färg.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons