Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungskompisar med sydliga vänner

Annons

Kuskandet i turnébussen inleddes i Malung, där sextetten samlats för att repa inför turnén. Ett tiotal nya låtar har tillförts den breda repertoaren. Dessutom har showen förstärkts på ljusfronten.

Under ett 40-tal spelningar ges sommarpubliken chansen att ta del av nyheterna. Sommardebuten begicks i Ronneby brunn förra fredagen.

Partypolarnas sommar-revir återfinns främst i Sydsverige där de mutat in en stor beundrarskara i bland annat Blekinge och Skåne. Malmöfestivalen och Östersjöfestivalen - i Karlshamn - är två stora tillställningar där sextetten blivit ett givet inslag. Helsingborg, Kalmar och Eskilstuna är andra anhalter på den späckade turnén. Och så blir Partypolarna så smått internationella i och med Spanienspelningen i september.

- Det är otroligt kul att vi fått den här chansen, säger Johan

Eriksson.

Det är ett företag som arrangerar en intern tillställning nere i Semesterspanien och då anlitat Partypolarna och Jill Johnson.

Även under hösten har bandet en hel del att göra och sedan börjar det bli dags att spika ihop programmet inför vinterns säsong i Transtrandsfjällen. Det finns också en ny skiva inspelad som planeras släppas till hösten.

Mycket att stå i och många mil på vägarna alltså. Men mitt i harvandet på sydsvenska vägar blir det en sväng hemåt igen.

- Ja, vi kommer självklart hem till tältet, lovar Johan Eriksson.

Det är den smått traditionella spelningen i öltältet på hemmaplan under dansveckans måndag som i vanlig ordning ser Partypolarna som scenaktörer.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons