Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungshem ska riva hyreshus

Annons

Det kommunala bostads- bolaget Malungshem är i startgroparna för att sätta igång och riva överflödiga hyreshus i Malung.

Styrelsen för bostadsbolaget begär nu att kommunen ska gå in med ett ägartillskott på 9,6 miljoner kronor för att finansiera husrivningen.

De hus som ska rivas är en fastighet i gamla Malungshem samt ett hus i kvarteret Kullan, som ligger i Malungs centrum.

Rivningen ingår i den strukturplan som kommunfullmäktige antagit för att komma tillrätta med bostadsöverskottet och Malungshems ekonomi. Det handlar om att anpassa bostadsbeståndet till det minskande befolkningsunderlaget.

Malungshem planerar att genomföra rivningarna med start tidigt i höst och arbetet ska i huvudsak vara utfört innan kommande årsskifte.

"Ägartillskottet bokförs som aktier i Malungshem och kan återbetalas när Malungshem visar ett positivt fritt eget kapital", skriver bolaget.

Efterlyser ny lekplats i Sälen

u -Kommunen bör så snart som möjligt anlägga en lekplats för allmänheten i Sälens by, i närheten av Centrumhuset.

Det föreslår Jörgen Eriksson (s) i en motion till kommunfullmäktige.

Eriksson konstaterar att det finns många barn och småbarnsföräldrar i Sälen, men de har ingenstans att samlas och umgås på dagtid.

Enda alternativet är badet vid Tjärnheden, men för att ta sig dit behöver man ha bil då det ligger några kilometer utanför byn.

Erikssons förslag är att kommunen ska anlägga en lekpark i närheten av Sälens Centrum, förslagsvis norr om skolan eller söder om centrumparkeringen med närhet till folkliv, affärer och toaletter.

- Det behöver inte bli några märkvärdigheter ekonomiskt. En sandlåda, några gungor, klätterställning, rutschkana och några bänkar skulle duga gott. Huvudsaken är att barn och föräldrar har någonstans att ta vägen, menar Jörgen Eriksson.

Stal båtar ur älven

Det var en båtägare i Böle och en annan i Vallerås som bestals.

Båtarna låg vid älven. Bölebåten var en större platsbåt med motor. Valleråsbåten var en större vit plastbåt av märket Siljan.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons