Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsföretag säljer en del av verksamheten tilll Skåne

Annons

u Plastprodukter i Malung säljer en del av sin verksamhet och sex anställda blir av med sina jobb i Malung.

Det är Plastprodukters så kallade renrumsproduktion som i höst övertas av Kalto Plast AB i Ängelholm. Kalto Plast ingår i börsnoterade koncernen Bergman och Beving AB. Plastprodukters renrumsproduktion omfattar bland annat plastpåsar som används inom medicin och sjukvård. De sex anställda i Malung som sysslar med denna del av verksamheten erbjuds att flytta med och jobba vidare i Ängelholm. Det är inte känt om någon av de berörda accepterar detta erbjudande.

Plastprodukter i Malung kommer fortsättningsvis att koncentrera sin verksamhet till att förse fackhandel och ateljéer inom foto med album, ramar, etcetera, där man är en av Sveriges ledande leverantörer.

Plastprodukter ska öka sin satsning på fotoramar där man har en marknadsledande position, sedan man för två år sedan förvärvade företaget Norr-Ram. Plastprodukter i Malung avser också att satsa på Dalaförlaget som förra året förvärvades av dåvarande Malungs Boktryckeri.

Plastprodukter i Malung får, efter försäljningen av renrumsproduktionen, en årsomsättning på cikrka 30 miljoner kronor och 25 anställda, huvudsakligen i Malung.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons