Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsbor på landsbygdsriksdag

Annons

Fem representanter från Malungs kommun och byalagen i Transtrand och Öje har deltagit i årets landsbygdsriksdag som genomfördes i Ystad där 700 deltagare från olika delar av landet hade mött upp.

Från Malungs kommun deltog kommunalrådet Lena Olsson, (v), från tjänstemannasidan Karin Andersson, samt från byalagen Bengt-Göte Tåli, Öje, Barbro Samuelsson och Kristina Sköld, Transtrand.

Det fanns en rad olika seminarier att delta i. Malungsdelegationen deltog i seminarier om Lantliv - country lifestyle, Hela landet - en läkande politik, Hållbara bygder samt Försörjning och företagande på landet.

Delegationen tycker att det är viktigt att träffa andra eldsjälar som kämpar för att landsbygden och byar ska överleva. Det handlar om att behålla en rimlig servicenivå, att kunna driva befintliga företag och starta nya. Det är också en fråga om vilka krav som kan ställas på politikerna för att underlätta för landsbygdsborna.

- Det var inspirerande diskussioner och det är både roligt och nyttigt att träffa andra byalag och få höra hur de arbetar. Det ger tips och nya kontakter, som kan vara av värde hemma i våra byar, säger Lena Olsson.

Landsbygdsriksdagen avslutades med en paneldebatt där representanter för riksdagspartierna medverkade.

- Naturligtvis borde partiledarna ha varit med i den panelen. Men de kanske tycker att landsbygdsriksdagen och landsbygdsutveckling är alltför oviktiga saker, säger Lena Olsson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons