Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsbo står åtalad

Annons

Om Malungsbon döms vid en kommande huvudförhandling riskerar han ett kännbart fängelsestraff.

Övergreppet i rättssak skedde någon gång mellan den 24 och 28 juli förra året då den 30-årige Malungsbon hotade en annan Malungsbo som hade givit uppgifter till polisen i samband med att en utredning skedde av en grov misshandel.

För den grova misshandeln har nyligen en 45-årig Malungsbo dömts till tre års fängelse. Vid tillfället dagarna då den här misshandeln skedde festade den 30-årige Malungsbon och 45-årige Malungsbon under flera dagar. När 30-åringen fick klart för sig att hans dåvarande övervakare skulle berätta vad han visste om misshandeln och vad som hade sagts hotade han sin övervakare med att han skulle köra en bil in i målsägandens hus.

Tidigare har 30-åringen lagförts för olovlig körning men trots detta har Malungsbon den 21 oktober kört motorcykel på olika vägar i Malung fast han inte varit berättigad till detta. Det gör att vice chefsåklagaren Olle Sohlberg nu också åtalar Malungsbon för grov olovlig körning eftersom det är ett brott som han tidigare dömts för men trots detta kört fordon utan att vara berättigad till detta. De brott som den 30-årige Malungsbon nu står åtalad för är mycket allvarliga.

När det gäller övergrepp i rättssak kan ett sådant brott leda till ett mycket långt fängelsestraff.

Huvudförhandlingen mot mannen kommer att ske inom de närmaste veckorna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons