Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsbo dömd till tre års fängelse

Annons

Rättegången hölls under ett par dagar i förra veckan och på fredagen kom domen som blev tre års fängelse. Tingsrätten beslutade också att den 26-årige Malungsbon skall vara kvar i häkte. När det gäller utredningen i övrigt så är i stort sett det mesta sekretessbelagt och skall så vara beslutade tingsrätten.

Den 26-årige Malungsbon åtalades för sina relationer med tre flickor som alla var under 15 år och det som ett par av flickorna varit utsatta för har av åklagaren rubricerats som våldtäkt mot barn. När det gäller den tredje flickan har Malungsbon haft en längre relation och där har åtalsrubriceringen varit utnyttjande av underårig.

När rättgången hölls medgav Malungsbon att han hade haft sex med flickorna men att detta skett frivilligt och utan tvång och utan några övergrepp eller inslag av våld. I ett av fallen påstods att Malungsbon haft oskyddat sex med en 13-årig flicka men detta förnekade den åtalade Malungsbon.

Vid slutpläderingen yrkade åklagaren på ett längre fängelsestraff medan försvaret ansåg att den lämpligaste påföljden skulle vara skyddstillsyn och kontrakstvård. Men tingsrätten gick helt på åklagarens linje och dömde Malungsbon till tre års fängelse och att han skall vara kvar i häkte. Han skall dessutom betala ut ett sammanlagt skadestånd på 225.000 kronor till flickorna. Ena målsäganden får ett skadestånd på 85.000 kronor, en annan ett skadestånd på 110.000 kronor och en tredje 30.000 kronor.

Mer läsning

Annons