Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs nya präst

Annons

Paavo Collin berättade för de församlade i församlingshemmet var han kom ifrån och att han nu ska verka som komminister i Malungs församling en uppgift som han tror han kommer att trivas med.

Paavo Collin är född i ett litet samhälle som heter Rörvattnet i mellersta Finland och han kom till Sverige redan 1963. Under de första tjugo åren var han verkstadsarbetare innan han blev präst. Nu senast har han verkat i Enköping.

- Jag har varit i Sverige i drygt fyrtio år och har trivts mycket bra. Jag ser fram mot min nya uppgift som komminister i Malungs församling säger Paavo Collin som deltog i "God Gemenskap" och svarade för programmet tillsammans med Jan Hars som spelade piano.

Egentligen var det meningen att Malungs kulturchef Margaretha Hedblom skulle hålla ett föredrag under temat "Kyrkböckerna berättar" men hon blev sjuk och då fick i stället den nya komministern Paavo Collin rycka in.

Som vanligt var det många som hade kommit till församlingshemmet för att vara med i "God Gemenskap". Ett arrangemang som blivit ett av de mest populära som Malungs Församling arrangerar.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons