Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs kommun riskerar böter

Annons

Nu hotas återigen Malungs kommun av ett vite, den här gången på 250 000 kronor.

Det är idrottslärarnas dåliga arbetsmiljö som är orsaken. Bristerna när det gäller idrottslärarnas arbetsmiljö på Västerdalarnas Gymnasieksola har funnits under mycket lång tid konstaterar Arbetsmiljöinspektionen i en rapport och nu måste det här ordnas till senast den 31 oktober. I annat fall komner ett vite att utdömas på 250 000 kronor.

Malungs kommun är medvetna om de här bristerna och enligt chefen vid tekniska kontoret, Hans-Göran Larsson, kommer de åtgärder som krävts att vara uppfyllda till den sista oktober.

- Vi kommer att bygga en ny byggnad på cirka 40 kvadratmeter som ska uppfylla alla de krav som ställs. Byggnaden kommer att ligga i direkt anslutning till idrottshallen, säger Hans-Göran Larsson.

Det är ännu inte klart vem som skall bygga, men det blir någon av de entreprenörer som Malungs kommun har löpande avtal med.

Det som ska ordnas är att idrottslärarna får ett utrymme för gemensam verksamhetsplanering och att det ordnas kontorsutrymmen på sådant sätt att den personal som arbetar där inte blir utsatta för störande buller från angränsande verksamheter. Det har också klagats på ventilation och på att utrymmena är alldeles för små för det antal idrottslärare som finns.

- Men vi räknar med att detta ska vara åtgärdat inom föreskriven tid säger Hans-Göran Larsson vid Malungs kommun.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons