Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs kommun överväger etanoldrivet

Annons

Nu ska Malungs kommun undersöka möjligheten att gå över till miljövänliga etanolbilar. Det stora problemet är att det ännu inte finns någon bensinmack i kommunen med etanolpump.

Den frågan ingår i det utredningsuppdrag som Jan-Erik Eriksson vid kommunens fordonsverkstad får av kommunstyrel-

sens arbetsutskott.

Frågan om etanolbilar väcktes av Pär Kindlund, c, som tycker att kommunen bör vara föregångare i miljöfrågor genom att så snart det är möjligt gå över till att ha etanoldrivna bilar.

Nu ska en utredning göras om förutsättningarna för att köra på etanol i Malung. Man ska undersöka om något av bensinbolagen är på gång att sätta upp etanolpumpar och alternativt vad det kostar och hur det skulle fungera om kommunen skaffar egen pump för etanol.

Under våren kommer leasingavtalen för kommunens hemtjänstbilar att gå ut och då anser politikerna i Malung att kommunen ska ändra sin upphandling av nya bilar.

Kommunstyrelsens arbetsutskott tycker att Malungs kommun ska gå in i det samköp som sker i bolaget Kommentus, ett kommunsamarbete som upphandlar leasingbilar i ett större sammanhang. Hittills har ett 60-tal kommuner och landsting runt om i landet gått med i Kommentus upphandling.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons