Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs IF slipper åtal

Annons

I en mycket "luddig" anmälan där man sade sig haft kontakt med någon i föreningen året innan om att en anmälan om husvagnscamping måste göras, skickades en anmälan från nämnden till åklagarmyndigheten.

Ärendet som handlagts av en särskild miljöåklagare i Västerås har gjort bedömningen att om det skulle visa sig vara ett brott är det ett mycket ringa sådant. Det finns heller ingen person man kan peka ut som den man haft kontakt med så miljöåklagaren beslutade ganska omgående att lägga ner fallet.

- Vi såg det som en ringa förseelse där ideellt arbetande personer i en förening missat att göra en anmälan. Vilket vi anser vara en mindre sak och vi beslutade därför att lägga ner undersökningen, säger man från miljöåklagarkontoret i Västerås.

Malungs IF har de senaste somrarna i samband med dansbandsveckan upplåtit delar av Skinnarvallen för husvagnscamping och vid det aktuella tillfället då miljö- och hälsoskyddsnämnden gjorde ett besök fanns det ett 15-20-tal husvagnar uppställda.

Det var en enhällig nämnd som beslutade att man skulle lämna ärendet till åklagare eftersom MIF inte hörsammat uppmaningen från året innan att man måste anmäla i förväg att en husvagnscamping skulle hållas på Skinnarvallen den aktuella veckan.

I sammanhanget kan nämnas att ingen inom Malungs IF förtroendevalda vid något tillfälle innan den här anmälan gjordes av miljö- och räddningsnämnden vidtalades.

- Jag har aldrig varit orolig utan var ganska säker på att åklagarmyndigheten inte skulle ta upp den här struntsaken, säger Malungs IF:s ordförande Henry Melin.

I och med att miljöåklagaren lagt ner fallet är det också utagerat. Inför årets dansbandsvecka har ansvariga inom MIF hört av sig till miljö- och räddningsnämnden om husvagnscamping i liten skala även kommande dansbandsvecka.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons