Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Malungs greener bäst i dalarna"

Annons

Malungs golfbana har aldrig sett bättre ut. Och de nio greenerna ska vara de bästa i Dalarna, åtminstone om man ska tro Werner Jansson och Jim Olsson.

- Vi har kanske inte spelat på alla greener i hela Dalarna, men vi har spelat på de flesta, och så fin som banan är nu har den nog aldrig varit, säger Jim Olsson och Werner Jansson.

Greenkeeper Stefan Kihlgren tillstår att banan är riktigt fin men han vill inte sticka ut hakan och säga att man har de finaste greenerna i Dalarna.

- Visst är greenerna väldigt fina men det finns fina greener på andra banor också. Det är lätt att vara greenkeeper när man har haft en så snäll vinter som det varit. Nu är det bara att hoppas på lite regn så att inte banan torkar upp helt, säger Stefan som fått vattna en hel del under stundande värmebölja.

Trots att banan varit fin så har antalet spontana gäster varit lätta att räkna hittills. Men man hoppas på att det är värmen och fotbolls-VM som hållit folk borta från banan.

Framöver så kommer det bli tre tävlingar under dansveckan, med dansbandsgolfen på tisdag, som är största tävlingen man anordnar under året, semestersvingen på onsdag och teprodagen på torsdag.

- Vi har nästan fullt på varje tävling redan till dansbandsveckan tävlingar och de som vill vara med och tävla måste anmäla sig snarast, eftersom intresset varit väldigt stort, säger Tord Ståhl, tävlingsansvarig på Malungs golfklubb.

KENNY ERICSSON TÄLLBERG

Mer läsning

Annons